ClickCease

Piaggio P180 Avanti

Piaggio P180, Avanti itici yapılandırmasında monte edilen ikiz turboprop motorlarına sahip İtalyan nakliye uçağıdır. İki pilot tarafından kullanılabilen 9 yolcu kapasiteli modeldir.

Tasarım çalışmaları 1979 yılında başlamıştır. Tasarımları geliştirmek için 1983 yılında Learjet ile işbirliğine başlanmış, Piaggio ile gelişimi devam etmiş ve 1986 yılında çalışmaları bitirmişlerdir. 1980 ve 1981 yıllarında İtalya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde rüzgar tünellerinde test edilmiştir. İlk prototip 23 Eylül 1986 Amerika’da uçmuştur. Learjet’in etkili çalışmaları ile kuyruk altına iki adet delta kanatları monte edilmiş ve gelişiminde Learjet’in etkisi görülmüştür. Bu cihazlar performans istikrarı açısından faydalı olmuştur.

Daha sonra nihai gövde montajı İtalya’da H & H Parça ve Plessey Midwest ile Wichita tarafından imal edilmiştir. Çeşitli firmalar tarafından 2008 yılına kadar 150. Uçak siparişi teslim edilmiş ve toplam 500.000 uçuş saatinin gerçekleştiği rapor edilmiştir.

Geliştirilmiş Avanti II serisi ile Kasım 2005’de Avrupa ve ABD’de yeterlilik sertifikası almış 36 tanesi Avantair tarafından olmak üzere toplam 70 adet sipariş almışlardır. Avanti II, geliştirilmiş Pratt & Whitney Kanada PT6 turboprop motorları kullanmakta ve yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Bunun yanı sıra aviyonik paket sistemi de dizayn edilmiştir. Son teknoloji navigasyon sistemi de kullanılmaktadır.

Sağladığı yüzde 40 yakıt tasarrufu ile birçok orta ölçekli jet grubunda pazarlanmaktadır.


Yolculuk Hızı732 km/hKoltuk Sayısı9
Mesafe2,795 km

Sizi Arayalım

Ek bilgi mi almak istiyorsunuz? Her türlü soru, sorun ve öneri için ulaşabilceğiniz uzman ve güvenilir irtibat kişilerine sahibiz.

TOP