ClickCease

Cessna Station VI

Cessna iş jetlerinin modelleri, ekonomik, güvenilir ve yüksek performanslı ve verimli olarak bilinir. 1972 yılında üretilen ilk modelden beri, sürekli piyasada atılım içerisinde bulunmuştur. Özel jet pazarında ilk büyük atılımı 3. Seri olan Collier Trophy olmuş ve ciddi bir başarı kazanmıştır. VI. Model, 3. Modele göre satın alma maliyeti ve saatlik işletme maliyeti daha ekonomiktir.

Citation VI modelinin kabin içi Citation III serisi ile aynıdır. Toplam 438 metreküp hacme, 5.8 metre yüksekliğe, 5.7 metre genişliğine ve 18,7 metre uzunluğuna sahiptir. İç tasarım bir çift kulüp yapılandırmasında standardize edilebilmektedir. Bagaj alanı mevcut 61 kübik feet’dir. Citation VI seyahat nedeniyle gürültü standartlarında oldukça uyumlu ve sessizdir.

Citation VI’ün en iyi özelliklerinden biri hızlı olmasıdır. Optimal hız için dizayn edilmiştir. Hızı arttırmak için mümkün olduğunca pürüzsüz ve gümrüklü metal yüzey hafif kompozit kullanılmıştır. 43.000 feet’e kadar hızla tırmanabilmektedir. 83 Mach (468 knot) için maksimum hızda seyir yapabilirsiniz. Dört yolcu ile maksimum menzil 2,920 mil (2,054 deniz mili) ‘dir. Citation VI uzun menzil ve herhangi bir orta boy jet için en hızlı genel seyir hızına sahiptir.

Cessna VI’ün iniş takımları taksi yapması ve inişi nedeniyle çok düzgün tasarlanmıştır. Etkin bir performans ve pilotların mükemmel kontrol ve manevraları yapabilmeleri, kolay bir iniş ve fren yapabilmeleri serinin raporlarında ispatlanmıştır. Sahip olduğu iki Honeywell TFE731-3B-100S motorları son derece güvenilir ve uçuş operasyonlarında büyük esneklik sağlamaktadır.

Honeywell dijital SPZ-8000 uçuş kontrol sistemi, Citation VI’lerde standart haline getirilmiştir. Birçok hayati uçuş sistemlerinin durumunu kontrol altında tutmak bir düğmeye basmak kolay olduğu kadar komplikasyonsuz birçok güvenlik sağlık kontrol sistemlerini de içermektedir. Citation VI, FAR bölüm 25’de yer alan güvenlik standartlarına uygunluğu onaylanmıştır. Citation III’te yer alan dijital otomatik pilot aksine, Citation VI maliyet ve ağırlık kesmek için bir analog sürümünü kullanmaktadır.

Kısacası, Cessna bir önceki modelini geliştirmek, satın alma ve işletme maliyetini azaltacak bir özel jet inşa etmek için yola çıkmıştır. Üretilen Citation VI modeli rahat bir seyahat, ekonomik işletme maliyetleri ve iyi bir hız ve menzil yetenekleri sunan düşük maliyetli iş jeti olduğunu sektörde kendisini göstermektedir.


Yolculuk Hızı874 km/hKoltuk Sayısı6
Mesafe4348 km

Sizi Arayalım

Ek bilgi mi almak istiyorsunuz? Her türlü soru, sorun ve öneri için ulaşabilceğiniz uzman ve güvenilir irtibat kişilerine sahibiz.

TOP